The weekend

I fredags skrev jag den värsta skoluppgiften som jag någonsin gjort och jag presterade också det sämsta jag någonsin har gjort. När jag kom hem fick jag ventilera mig lite så kvällen inte var helt förstörd. Jag och Rasmus käkade middag och städade för nu är renoveringen äntligen klar! Jag gick sedan över till Louise där hon, Hanna, Martina och Juliana drack vin och hade trevligt. Vi skrattade och surrade en himla massa och när de gick ner på stan så hängde jag en stund med Sandra, hennes kompis och kompisar till henne. 
Igår så följde jag med Rasmus och hans kompis ut för att gäddfiska för första gången. På stället vi stannade först var det dött och när det börja hagla och snöa lapphandskar så åkte vi vidare för att försöka få lite abborre. Isen hade inte gått än så gick längre ut på myren och mot älven för att testa där. Det var inte abborre vi fick på kroken utan där fick vi gädda. Närmare femtio stycken fick vi upp och minst lika många släppte. Jag tyckte de var stora, mellan två-fyra kilo, men för Rasmus och hans kompis så var det bara några små pluttar. Till slut blev jag less och klockan blev ganska mycket så jag tvingade grabbarna att åka hem. Gjorde mig snabbt klar för kvällen, åt middag och blev skjutsad till Hanna. Där spelade jag, Hanna, Moa, Juliana och Louise spel förbi midnatt och hade det jättetrevligt.
Idag, söndag, har jag och Rasmus varit och fikat hos hans jobbarkompis som fyllt år. Efter några timmar där så var det bara att plugga då jag kom hem. Har precis ätit middag och snart ska jag baka nå bröd och sen blir det söndagsmys!
 
Det är med skräckblandad förtjusning som jag ens håller i en fisk.

Renovering och engelskaplugg

I fredags blev Rasmus klar med vardagsrummet och köket så i helgen som var städade vi och gjorde fint där. Det var lite onödigt för i veckan har han hållt på med hallen så det ser nästan stökigt och smutsigt ut igen som det gjorde förra veckan. Han blir klar i morgon eller på lördag och då ska vi städa och göra fint igen och sen kanske jag kan bjuda på några bilder på vårt hem. 
Idag har jag kämpat med en svinjobbig uppgift till engelskan. Vi skulle spela in oss själva och sedan analysera och skriva om uttal och sånt. Det var en liten uppgift men herregud vad energi den har slukat. Är helt slut nu, huvudvärk och ångest för att jag kanske måste göra om det. Försöker bli av med mitt sötsug också och det går väl sådär, sitter nu och småäter på vindruvor och låtsas vara lite hälsosam. Ska slötitta på lite hockey nu och samla kraft för att hinna läsa lite litteratur om en liten stund innan det är läggdags. I morgon ska jag skriva hemtenta mellan nio och två så jag behöver sömn och energi inför det. 
 
Tur att jag snart är här så jag får användning för min kassa engelska ;)

Världens bästa målare!

En vecka senare är de kvarvarande sakerna från båsloppisen hämtade och nästa projekt har dragit igång. Målarförbundet har varslat om strejk och Rasmus företag är drabbad så för att han inte ska bli allt för rastlös så har han börjat göra om här hemma. Allt förutom sovrummet ska målas om så just nu bor vi i ett litet kaos. Tur att han är snabb så det kanske blir klart på lördag. Själv kämpar jag på med en engelskakurs som jag önskar vore över igår. Det är bara att bita ihop för tiden går ju ändå relativt snabbt.
 
 

Båsloppis

Nu är jag och Rasmus officiellt sambos. Efter många vänder fram och tillbaka med flyttlådor så är vi snart klara. Det som är sist ut är frysen och skafferiet som vi (mest Rasmus för jag ser hockey) håller på lite med nu. Kommer bli så skönt när vi äntligen blir klara! Önskar att vi skulle flytta in i ett hus tillsammans för vi har alldeles för mycket saker att det knappt får plats. Vi har rensat och plockat ihop grejer som vi har ställt upp på båsloppis. Grejerna får stå där i en vecka till att börja med och förhoppningsvis blir vi av med det mesta och tjänar ihop en slant. 
RSS 2.0