Långhelg.

Nu är det lov igen, eller långhelg kanske man säger. Efter skolan gick jag ner på stan och gick runt där en sväng med mamma sen for vi till Acusticum och åt lunch. När vi hade käkat skjutsade mamma hem mig och jag satte igång och baka. Har bakat hela eftermiddagen med undantag för då kakdegen skulle stå ett tag i kylen. Under tiden så såg jag ett avsnitt av The following och nu kan jag inte längta mer till nästa tisdag. Nu har kakorna svalnat hoppas jag så ska ringla lite choklad över, sen är de äntligen klara!


Lördag och söndag.

I går var det jättefint väder ute, man börjar ju nästan bli lite bortskämd. Jag, Linnea, Alexander och Frej gick på stan, både jag och grabbarna shoppade lite inför sommaren. Vi käkade lunch sen gick vi ner till badhusparken och åt jordgubbar och pratade om allt. Efter det åkte jag hem, tog en dusch och sen en powernap. Drog sen till jobbet några timmar och var hemma efter midnatt och då störtade jag i säng med Alle bredvid mig.
I dag på morgonen åt vi superfrulle, såg människor äta skorpionspindlar på fear factor och chillade mest. När Alle for hem så cyklade jag in till stan med Hanna där vi bara gick runt en snabbis. Sen jag kom hem så har jag läst klart svenskaboken som jag nu ska skriva om. Sista svenskauppgiften för alltid tror jag? 
 
 

Solig fredag.

Cyklade iväg till skolan idag lite efter tio och det var hur varmt som helst, tog av mig jackan halvvägs för det var så varmt. Äntligen börjar det gå mot sommaren!! Efter skolan cyklade jag ner på stan en snabbis, lönen har kommit så det är dags att uppdatera garderoben lite. Nu har jag varit hemma ett tag så nu ska jag ta tummen ur röven och göra något vettigt. Planerna för ikväll är inte riktigt spikade så vi får helt enkelt se vad som händer.
 
La upp denna på instagram för någon dag sen, jag kan verkligen inte sluta längta till Turkiet!
 

-

Idag efter skolan åkte jag, mamma och mormor för att hälsa på gammelfarmor. Det första vi fick då vi kom dit var en utskällning vilket vi förtjänade eftersom det var tre år sen sist vi var där. Men det kom hon över ganska fort och vi surrade på i några timmar. Ska baka bullar åt henne och åka dit nån dag här framöver, det gäller att passa på medan hon är i livet. Kom nyss hem och har ätit middag så nu måste jag sätta igång med samhällsen, prov i morgon i samhällsekonomi och jag har aldrig varit så oförberedd på ett prov som nu. Ångest. Ångest. Ångest.
 
Mamma och gammelfarmor för tre år sedan då hon fyllde 90.
 

Vad gör jag ens här?

Idag var jag på skolan en och en halv timme innan jag ens behövde det, hade kollat helt galet på klockan så jag var lagomt irriterad på mig själv. Avverkade en lektion och cyklade sedan hem i uppförsbacke och motvind. Superkul. Egentligen har jag inte tid att titta in här och skriva några rader men jag gör det i alla fall. Bilden nedan illustrerar väldigt bra den kommande veckan så här kommer jag inte spendera någon mer tid. Kommer inte ens hinna leva i veckan. Kul va?
 

Måndag.

Idag åkte jag, mamma, pappa och Alexander till Haparanda för ett besök på IKEA. Det var inget speciellt som skulle inhandlas men ändå blev man fattigare. I morgon hade jag tänkt städa och fixa mitt rum med det lite nya saker, om jag har tid. På vägen hem stannade vi till hos mina kusiner och hälsade på deras nya hund, det nästan så att man blir sugen på en liten valp. Fick sån himla huvudvärk när vi åkte därifrån och trots värktabletter och en powernap har det inte blivit bättre. Jag som hade tänkt plugga en massa ikväll men det blev det inte mycket av. Ångesten sköljer över mig då jag vet hur mycket jag har att göra i skolan i veckan, bara 55 dagar kvar till studenten! 


Långfredag.

Vaknade i morse kring åtta av att fåglarna kvittrade. Drog mig lite ett tag innan jag steg upp. Fick bortgjort lite plugg innan frukosten. Sen frukosten har jag suttit ute i solstolen och njutit av solen. Ska snart ta en cykeltur in till stan med familjen och ikväll ska vi till Alexanders familj på middag. Avslutar med ett citat från mamma i morse: Idag kommer det bli en lång fredag.


Måndag och tisdag.

Igår gjorde jag min första dag på Reklam City - enformigt, roligt och inte särskilt jobbigt. Dock var jag helt slut igår, somnade innan solen ens hade gått ner det vill säga tidigt eftersom solen äntligen visar sig även på kvällskvisten. Idag var det samma visa på jobbet men jag är inte lika trött idag. Måste vara fjällen som gjorde att jag var så himla trött. Gick och la mig vid den här tiden igår men idag hade jag tänkt vara vaken ett tag till. Målar naglarna, läser en bok och lyssnar med ett halvt öra på finalen i SHL.


Fjälls.

Åkte som sagt upp till fjällen i torsdags och kom hem igår. Trots att vädret inte var det bästa den här gången heller så var det ändå väldigt skönt att få komma iväg lite. Vädret var dock bättre än sist och vi fick lite sol på fredagen. Även fast det var grått och tråkigt på lördagen åkte vi ändå ut med skotrarna och vi körde bland annat förbi Tjärnberg och hälsade på mormor. Annars har vi ätit gott så att vi nästan sprängdes, kört asnajsiga skotrar, haft ett supertrevligt sällskap och en fantastisk helg med många skratt.

 

Maybe it's just the way?

 

Påsklov.

Idag var det nationellt prov i Svenska, vi hade fyra timmar på oss men jag var klar efter en. Det får gå som det går liksom. När jag kom hem gjorde jag en inpackning i håret och en ansiktsmask i ansiktet. Målade lite vårfräscha tånaglar också. 
Nu ska jag städa mitt rum, packa det sista och snygga till mig lite. Ikväll åker jag till fjällen med Alexanders familj. Perfekt att inviga lovet på detta sätt.



En tisdag i början på april.

Det var typ minusgrader idag när jag cyklade till skolan och det gjorde inte humöret särskilt bra. Men har i alla fall fått ledigt på fredag så jag kan fara till fjällen. Efter skolan cyklade jag upp till Acusticum och åt lunch där innan jag rullade hemåt. Sen jag har kommit hem har jag suttit med gymnasiearbetet igen och korrigeringarna och man får ju sinne när tekniken inte fungerar. Fick dock ett glädjande samtal mitt i allt, har fått jobb under påsk på Reklam City och förhoppningsvis ännu mer i framtiden. Nu har jag precis sett ett nytt avsnitt av The following och längtar hur mycket som helst till nästa tisdag och nästa avsnitt. Tyvärr har jag fortfarande kvar lite plugg innan jag kan ta lov så jag ska sätta igång med det nu. 
 
Bjuder på ett ekorr-smile.
 

Before our time is run out.

I morse sov jag ut och med en dag längre helg är jag redo för tre dagar i skolan innan jag går på påsklov. När jag hade ätit frukost åkte jag direkt och handlade till mitt bak som jag har gjort idag. Någon timme senare kom mormor hit och vi åkte upp till Acusticum och åt lunch där. Sen skjutsade hon hem mig och jag började att baka. Två oreo- och jordgubbscheesecake blev det idag. Fika är verkligen min största last, det är ju hur gott som helst. Annars har jag bara chillat idag, rättat till det som behövdes i gymnasiearbetet och promenerat med Mojje. 
 
Längtar efter sommaren och färska jordgubbar....
 

Pistol.

Helgen som har varit har jag varit hemma själv med Mojje. Jag har jobbat lite, bakat lite bullar och limpa, myst med farmor framför Gladiatorerna och en jättedålig film som vi inte såg klart, prommenerat med Mojje i finvädret, varit på kalas hos Alexanders kusin och ätit pizza. Är supertrött nu så jag funderar på att gå och lägga mig snart. I morgon är jag ledig och det ska bli en bra dag.



Över.

Så himla skönt att all stress kring gymnasiearbetet är över nu! Idag har vi vår redovisning av filmen och om våra rapporter. Nu är det bara några småkorrigeringar kvar. Efter skolan åkte jag och handlade, i morgon blir det bak för hela slanten, och sen gick jag in på Resia och betalade studentresan. Har nyss kommit hem så jag ska snabbt bara kasta i mig lite mat och fixa till mig lite. Jobb ikväll är vad som gäller.
 
Längesen jag använde Photo Booth, kanske borde börja göra det mer!?
 

Something new, something borrowed.

10 saker jag tycker om:
Min familj.
Mina vänner.
Djur.
Att se en annan person lycklig.
Laga mat/baka.
När man har en såndär ni vet riktigt go känsla i magen och man är bara superlycklig.
Att skratta.
Att lära mig saker, dock inte i skolan. :p
Se personer ändra sitt liv sitt det positiva.
Slappna av och ha egentid. 
 
 
9 saker jag tycker mindre om:
Djurplågeri.
Diska och plocka undan efter jag har lagat mat/bakat.
När man har planerat något som man har längtat efter jättelänge och som sen blir inställt.
Mardrömmar.
Den ständiga prestationsångesten.
Att vara trött när man verkligen inte ska vara det.
Att öppna upp mig.
Missförstånd.
Att vara riktigt uttråkad.
 
8 bloggar jag läser:
 
 
7 saker jag vill göra i framtiden:
Jobba som volontär i ett annat land.
Gifta mig och skaffa barn.
Donera pengar varje månad till minst två välgörenhetsorganisationer.
Fara långt ut i skogen och campa med mina vänner.
Se alla Harry Potter-filmer. Hehe.
Jobba med och hjälpa någon med Aspergers syndrom.
Adoptera ett djur från ett animal shelter. 
 
6 saker jag är rädd för:
Läkare, tandläkare, sjuksköterskor, barnmoskor, distriktsköterskor, ja i stort sett allt som har med sjukvården att göra.
Att bli ensam.
Alkoholpåverkade människor som inte kan bete sig.
Att jag inte kommer uppnå de mål jag har med livet.
Att någon i min närhet ska mista livet.
Cancer
 
5 böcker jag tycker om:
Carin Gerhardsens serie Hammarbyserien.
Hans Koppel Kommer aldrig mer igen.
Lyndsey Harries Bedragen
Caroline Engvall 14 år till salu
Anonym Fråga Alice
 
 
4 ord som beskriver mig:
Lat.
Jag kan vara rätt ärlig men ibland har jag svårt att stå för vissa saker jag tycker.
Trevlig.
Kärleksfull.
 
3 saker jag ser fram emot:
Studenten.
Att äntligen bli vuxen på riktigt.
Resan som jag ska göra med min familj över jul och nyår.
 
2 förebilder:
Mamma
Pappa
 
 
1 bra låt:
Miriam Bryant - Push Play 

Någonting tråkigt typ.

Idag efter skolan var det tänkt att jag skulle traska in till stan med Alexander, Frej och Linnea för att kolla på kostymer och sånt inför balen. Tyvärr blev det inte av men det är ju trots allt ganska många dagar kvar till balen så vi hinner. Jag gick istället in till stan och gjorde några ärenden på banken innan jag tog bussen hem. Sen jag kom hem har jag pluggat lite inför seminaret jag har i morgon på gymnasiearbetet. Jag är sååå nervös och vill bara ha det bortgjort. Ska fortsätta plugga nu så att det sitter i morgon så jag kan andas ut i helgen.
 
 

Welcome April.

 

RSS 2.0