-


Autumn

Jag är så redo för hösten just nu. Det är 22 grader varmt ute och strålande sol. Varför kunde det inte vara så under sommaren och lovet? Nä jag blir lite smått besviken och irriterad för jag vill inte sitta ute och sola eller ha shorts och linne på mig. Jag vill ha på mig stickade tröjor och tjocksockar, krypa ner under en filt med varm choklad och bara mysa. Så hösten du är så välkommen just nu, kom bara kom.
 
 

Tjugotre, tjugofyra och tjugofem.

Helgen har varit bra. Fredagen spenderades med mina vänner. Vi spelade spel, såg film och diskuterade djupa saker. Lördag sov jag bort halva dagen. Sen var det dax för mammas 40-årsfest så jag ställde upp som chaffis. När jag skjutsat dit alla så for jag och Alexander på Pentryt där jag bjöd honom på middag innan vi for hem till han och såg film. Vi somnade kring midnatt men en timme senare var det bara att hoppa in i bilen och skjutsa hem partyfolket. Var hemma igen halv fem så då var Alexanders säng och famn så otroligt skön att jag somnade direkt. Det blev en lång sovmorgon i morse och dagen kommer att spenderas i soffan framför teven och endast ta det lugnt.


Den nya tiden kommer mot mig som en knockout.

Sista året på gymnasiet har nu dragit igång, det känns lite vemodigt. Bara 295 dagar kvar till studenten! Många nya kurser i år så det blir väldigt spännande och roligt. Bra schema i år också efter förra årets helvetesschema. Känns väldigt bra att komma in i rutiner och sånt, även skönt att jag har börjat ta tag i träning och kost igen också. Men tyvärr är sommaren för kort.
 
En av alla sena sommarkvällar. Linneas bild.

Och jag försöker, men kan inte andas.

Igår på kvällen packade jag väskan med filtar varma kläder, mackor och varm choklad och begav mig till Hemlunda där jag mötte upp Sandra. Vi sattes oss ner på stranden och kollade på solnedgången, även fast det inte blev så mycket till solnedgång då den täcktes av massor utav moln. Men det var fint ändå. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, om viktiga saker och om oviktiga, om roliga saker och om tråkiga saker. Den där Sandra, hon är allt bra hon. Typ världsbäst.
 

Semestertider.

Nu är vi inne på sista veckan av sommarlovet. Känns inte bra alls! Mer ledighet tack. Måste försöka hinna med så mycket som det bara går denna vecka.
Idag har jag i alla fall varit på hemlunda med några vänner. Där har vi snackat skit, lyssnat på musik, solat och badat. På kvällen for jag och Alle och åt middag hos hans farmor som fyllt år. Efter lite mat så powerwalkade jag och Jenny stora slingan runt grisberget för nu är det slut på gamla tider och slöheten.
Nu efter en händelserik dag är det dax att krypa ner under täcket för lite skönhetssömn. Lovely.


The United States of America del två.

Dag nummer tre så besökte vi Ground Zero, stället där World Trade Center-skyskraporna stod innan terrorattacken den 11 September 2011. Detta är där den södra skyskrapan stod, alltså The South Pool.
När man gick in fick man passera två säkerhetskontroller och väl inne på området fanns det väldigt många poliser, så man kan säga att stället var väl övervakat vilket är förståeligt. Även runt om på utsidan stod det en massa poliser och vaktade. 
Det här är från The North Pool, den norra skyskrapan och på den fanns det namn från en attack redan 1993 då det omkom fem personer och ett ofött barn. Faktsikt så visste jag inte om att Tvillingtornen blev utsatt för en terrorattack för tjugo år sedan. 
Vi gick runt båda poolerna som det kallas i tystnad. Stämningen var väldigt dämpad och alla som var där visade stor respekt för de som omkom. Vi passerade några svenska namn, men det som gjorde mest ont i hjärtat var när man passerade där det stor ett namn och "and her unborn child". 
 Freedom Tower men nu kallat World Trade Center 1, är inte färdigbyggt än men det ska bli 1 776 fot vilket representerar det året USA blev självständiga. 
Efter en ganska så deppig förmiddag traskade vi vidare mot Central Park som vi gick igenom. Det går nästan inte att förstå hur stort det är. Helt otroligt, och supercoolt.
 Mitt i allt var det några street performance som höll på med alla möjliga saker, gjorde volter, vred kroppen på konstiga sätt, sjöng osv. 
Sebbe fick vara en del av showen då den yngsta killen skulle göra en volt över fyra personer. "Nobody moves, nobody dies" upprepades gång på gång med glimten i ögat innan hoppet så humor var också en del av allt.
När uppträdandet vat slut gick vi vidare. Vi hamnade vid en sjö där några paddlade kanot, några satt och fikade på ett mysigt café och en tant matade de små sköldpaddorna. 
Vi gick vidare och passerade något typ av slott eller borg eller vad man då ska kalla det. Många gröna, stora gräsmattor passerade där folk hade picknick, lekte med sina hundar, spelade fotboll eller liknande. 
Kvällen avslutades på en restaurang där de gjorde sin egen öl. Eftersom jag inte hade åldern inne så fick jag inte smaka, men öl är ändå inget för mig så det gör inget. Men jag åt himmelskt goda ribs att jag i stort sett rullade därifrån. Helt amazing! 

Helgen som var.

I helgen som var hände det rätt så mycket. Fredagkväll bjöd Sofia på Halv åtta hos mig och maten var suuupergod! Lördagen bjöd på bröllop då Alexanders morbror gifte sig, och sedan på kvällen bjöds det på middag och fest. En superfin och rolig dag/kväll/natt var det. Nästan så att man längtar tills man själv ska gifta sig. Skämt å sido. Söndagen blev en riktig slappardag, sov länge på morgonen, åkte på en hjärnskakning på dagen och åt pizza på kvällen. Önskar att sånna helger fanns mer ofta.
 
 
 

RSS 2.0